Un film care te invata o lectie foarte importanta: „O carte nu se judeca dupa coperta”

Cati dintre voi ati urmarit „The Freedom Writers”? Sau ati citit „The Freedom Writers Diary”?

„The Freedom Writers” este o productie cinematografica realizata in anul 2007 si este inspirata din cartea „The Freedom Writers Diary” scrisa de Erin Gruwell, profesoara din film despre care o sa vorbim.

Erin Gruwell este  o profesoara incantata de noul job care l-a primit la Woodrow Wilson High School din Long Beach, un liceu in care studentii sunt impartiti in grupuri(gangs) in functie de culoarea pielii si care sunt supranumiti de catre ceilalti profesori „unteachables”, adica „cei care nu pot fi invatati”.

Nu doar ca profesoara Gruwell infrunta opozitie din partea studentilor sai, dar si din partea conducerii liceului care refuza sa ii furnizeze material didactic cu premisa ca studentii deterioreaza cartile si ca profesorii ar trebui sa se concentreze asupra disciplinei si supunerii studentilor.

Gruwell, observa incaierarile dintre grupurile de studenti, si decide sa le vorbeasca despre holocaust. Ea incepe sa castige increderea studentilor prin a le cere sa scrie inr-un jurnal zilnic, si prin a-i pune in fata faptului ca de fapt toti sunt la fel, toti au aceleasi trairi. Doamna Gruwell decide sa isi mai ia doua job-uri part-time pentru a cumpara material didactic studentilor ei, dat fiind faptul ca nu beneficiaza de suport din partea conducerii. Cu banii economisiti din cele 3 job-uri, Gruwell reuseste sa invite un supravietuitor al holocaustului sa le vorbeasca studentilor, ceea ce faciliteaza imbunatatirea relatiei atat student-profesor, cat si student-student. Si intr-un final, Gruwell le da oportunitatea studentilor ei sa isi publice jurnalele.

O poveste emotionanta, care ne invata sa depasim prejudecatile si sa fim noi insine. O lectie care ne invata ca „O carte nu se judeca in functie de coperta”

Aici este trailer-ul filmului si astept comentarii despre film ^_^

Lasă un comentariu